- Alle berichten
- Afvalwetgeving veranderen
- B Corp
- Bekroond circulair concept
- circulaire economie
- Circulaire paddestoelen Substraat Faciliteit
- Diensten presentatie
- Duurzaam cadeaupakket
- Impact rapportage's
- koffiedik collectie
- koffiedik inzamelen
- koffiedik ophalen
- MLN
- organische reststromen
- Product presentatie
- Recepten
- Terug naar de bodem
Sporo - Van stedelijke reststroom naar paddenstoel
Het maken van substraat van o.a. koffiedik is niet eenvoudig. Dat is de conclusie die wij na de afgelopen 12 jaar toch wel mogen trekken. Zeker als we de productie efficient en schaalbaar willen ma...
Stap 4 De eerste resultaten zijn positief - Lion's mane op koffiedik
Koffiedik bevat van nature veel sporen van micro-organisme. Zodra de koffiedik in de machine achterblijft ontstaat er een wedloop van organisme om dit medium te koloniseren. Je zult de eerste paar ...
Stap 3 Onderzoek Circulaire paddestoelen Substraat Faciliteit
We hebben onze incubatie ruimte in gebruik genomen. Wij hebben een 40FT Reefer container omgebouwd tot incubatieruimte. We hebben deze container opgedeeld in 3 ruimtes. Ingang: kleine ruimte om je...
Stap 2 Onderzoek Circulaire paddestoelen Substraat Faciliteit
Inmiddels hebben we al de eerste testen gedaan met het pasteuriseren en steriliseren van koffiedik op kleine schaal. We gebruiken o.a. een stoomvat Zie foto, een droog oven en snelkookpannen om de...
Stap 1 Onderzoek naar een Circulaire paddestoelen Substraat Faciliteit
Jaarlijks wordt er ongeveer 200.000 ton koffiedik geproduceerd. Circa 30% komt beschikbaar bij kantoren of de horeca. Deze 60.000 ton wordt meestal als restafval afgevoerd en verbrand in afvalverbr...
De impact van rotterzwam in 2022
Gedurende 2022 zien we de hoeveelheid koffiedik weer flink toenemen. De bezettingsgraad van onze zakelijke relaties zijn weer steeds meer op kantoor. Gelukkig hebben we ook weer steeds meer koffied...
MLN 6th - Fungi symbiose 2022 event 17 and 18 september 2022 - Belgrade - Ekofungi
In the past 2 years, the world has changed in many ways. More and more people have come to see that we need to change. The mushroom community knew this already for several years. Mushrooms can play...
Pitabroodjes met shoarma van oesterzwam
✔ vegetarisch✔ voor 2 personen ✔ makkelijk ✔ 20 minuten Als je het Rotterzwam team vraagt wat hun lievelings zwammen gerecht is, roepen ze in koor: shoarma! Dit makkelijke gerecht...
Als je ons al langer kent, dan is het vast geen verrassing meer voor je dat je oesterzwammen op koffiedik kunt kweken. Sinds 2013 verwerken wij lokaal koffiedik in onze kwekerij in Rotterdam. Onze ...
rotterzwam is gecertificeerd B Corp
Het doorlopen van een proces van certificering, kan helpen bij het verduurzamen van onze samenleving en professionaliseren van het bedrijfsleven. In iso en bio certificering vonden wij raakvlakken ...
Recept: oesterzwamburger met dragon mayonaise
Als we het hebben over een goed alternatief voor een hamburger, dan denken wij gelijk aan de vegetarische variant van oesterzwammen. Je maakt ze in een handomdraai en zijn naar onze mening minstens...
Stijging kosten koffiedik ophalen? Niet bij rotterzwam
De kosten voor het ophalen van afval [en daarmee van koffiedik] stijgen jaarlijks en met steeds grotere sprongen. Die kosten stijging wordt ook wel inflatie genoemd en die hebben voor een groot dee...
8 redenen die koffiedik ophalen door rotterzwam onderscheiden
Earth Overshoot Day verteld ons dat de grondstoffen opraken en wij zien de wereldwijde CO2 uitstoot toenemen. Het is daarom te bizar voor woorden dat na het koffiedik ophalen, het materiaal nog st...
rotterzwam levert paddenstoelen kweekunits aan de Clique
Op basis van de lessen die wij de afgelopen jaren hebben geleerd in onze kwekerij in Rotterdam, is onze mobiele kweekunit voor paddenstoelen kweek doorontwikkeld. Dat heeft geresulteerd in een klim...
Recept: warme salade met oesterzwam, groene asperges, witlof en blauwe kaas
Salades een gerecht voor in de zomer? Dat hoeft helemaal niet! In de winter maak je heel gemakkelijk een warme salade met ingrediënten uit het seizoen. Deze salade is een groot favoriet en serveer ...