✔ veganistisch ✔ voor 4 personen
✔ makkelijk
✔ 45 minuten
|
Voor een ieder die zojuist zwammen van zijn of haar growkit heeft geoogst, presenteren wij hier een bijzonder lekker recept: oesterzwammen soep.
Multi-inzetbaar van voorgerechtje aan het kerstdiner tot hoofdgerecht met een beetje brood. Vergeet de restjes de volgende dag niet mee te brengen voor de lunch.
|
|
|
Ingrediënten
400 gram oesterzwammen 2 uien 2 tenen knoflook 2 stengels bleekselderij 1 liter groentebouillon 4 takjes tijm Peterselie 1 laurierblad Olijfolie Peper en zout
|
Bereidingswijze
- Snij de ui en knoflook fijn en de bleekselderij in blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op laag vuur. Voeg de blaadjes van de tijm toe en bak even kort mee.
- Voeg vervolgens de groentebouillon en laurier toe. Breng zachtjes aan de kook.
- Verhit in een andere pan wat olijfolie en bak hierin de oesterzwammen met wat peper en zout.
- Voeg de oesterzwammen vervolgens toe aan de bouillon. Breng deze opnieuw aan de kook en laat de soep op laag vuur 15 tot 20 minuten staan.
- Verwijder het laurierblad en pureer de soep vervolgens fijn met een staafmixer.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de peterselie fijn en garneer de soep.
|
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Blije Bietjes.
Fotografie door Loot.
Laat een reactie achter
Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.