Workshop eetbare paddenstoelen kweken

Odoo afbeelding en tekstblok

Eind mei heeft een brand 90% van onze inboedel vernietigd. Hierdoor zijn wij bezig met het realiseren van een nieuwe kwekerij en zijn er de komende tijd geen workshops te boeken.

Je kan jezelf wel gratis op de wachtlijst plaatsen. Dat doe je onderaan deze pagina. 

Zelf thuis je paddenstoelen kweken? Volg dan een workshop bij ons. Daarin laten we je zien hoe je paddenstoelen kweekt op een zelfgemaakte voedingsbodem. Een makkelijk recept waarmee jij voortaan zelfvoorzienend bent op het gebied van paddenstoelen.

Aan de slag
Deze boeiende en actieve workshop duurt een hele dag [7 uur] en start om 10:00 uur (inloop vanaf 09:30 uur met koffie en thee). Met een klein stukje theorie maar vooral veel praktijk. Na een korte introductie over rotterzwam ga je zelf aan de slag. We beginnen met de preparatie van de verschillende grondstoffen. Als dat klaar is, dan is het tijd voor de door ons verzorgde vegetarische lunch.  

Kweekzakken voor thuis
Na de lunch ronden wij de substraatbereiding af. Iedereen maakt twee zakken met verschillend substraat. Deze twee kweekzakken krijg je mee naar huis en leveren ongeveer voor € 30,- aan oesterzwammen op.

De workshop vindt plaats in de kelders van het oude Tropicana zwambad in Rotterdam.

De kosten bedragen € 95,- per persoon.

Deze prijs is inclusief:
- een vegetarische lunch,
- koffie & thee (gedurende de hele dag)
- 2 kweekzakken (die € 30,- aan oesterzwammen gaan produceren)
- Growkit

Bij ons kun je ook met de lokale Rotterdamse munt Dam betalen.

 


Zelf eetbare paddenstoelen kweken?

Deelnemers geven deze workshop gemiddeld een 8,2