Als sociaal ondernemers vinden wij het belangrijk impact te realiseren. Die impact moet je dan ook met de buitenwereld delen. Wij zijn in 2017 beginnen met het jaarlijks rapporteren van onze impact. Zover wij na kunnen gaan zijn wij de eerste paddenstoelenkweker ter wereld die een impact rapport publiceert dat ook nog eens gekoppeld is aan de SDG's. Wij zijn erg blij met het feit dat wij op dit detail niveau kunnen aangeven wat onze impact is.


Transparantie is erg belangrijk als het gaat om duurzaamheid. Wij zien steeds meer cowboys in de markt die claimen duurzaam te zijn of een duurzaam productieproces hebben. Vervolgens wordt die duurzaamheid nergens gespecificeerd of onderbouwd. Is jouw bedrijfsvoering duurzamer dan onze decentrale verwerking met lokaal elektrisch transport gevoed met elektriciteit uit eigen zonnepanelen? Toon het maar aan!

Odoo • Image and Text

Impact rapportage 2019


In 2019 hebben wij mooie duurzame resultaten gehaald. Wij openden in juni onze nieuwe kwekerij aan de Schiehaven 26 en verlieten BlueCity met onze kweekactiviteiten. Het ziekteverzuim daalde tot 1% en wij fixeerden met ons primaire productieproces 7.758 kilo CO2.

Impact rapportage 2018


Begin 2019 maakten wij onze tweede impact rapportage op. Inhoudelijk is er aan de rapportage niet veel veranderd. Wel hebben wij dit jaar voor het eerst een deel van onze CO2 uitstoot gecompenseerd via Carbon Alt Delete.

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Impact rapportage 2017


In 2017 produceerde wij ons eerste impact rapport. Het is onze poging om zo de impact die wij maken te delen en anderen te inspireren meer inzicht te geven in hun bedrijfsprocessen. 

Wij hebben een koppeling gemaakt met de SDG's van de Verenigde Naties om te komen tot uniforme en wereldwijd vergelijkbare rapportages.