Tags Category

#resprouting

Op deze pagina beschrijven wij de #resprouting van rotterzwam na de gevolgen van de brand op 23 mei 2017.

Join the coffee revolution!

Sinds de brand op 23 mei 2017 is bijna al onze aandacht gegaan naar 1) het ontwerpen van de nieuwe kwekerij en 2) het opschalen van ons concept. Wij staan helemaal in de startblokken om nog meer zwambassadeurs aan ons te verbinden.

wij gaan namelijk starten met een crowdfunding waarin wij certificaten van aandelen [!] rotterzwam gaan uitgeven. Voor ons een enorme mijlpaal.

Word jij aandeelhouder van rotterzwam?

 

 CROWDFUNDING ROTTERZWAM GROOT SUCCES

Het is ons gelukt, wij hebben in totaal €398.500 opgehaald bij 144 investeerders. Het minimale doelbedrag was €250.000. Daar zijn wij met 159% ruim overheen gegaan. 

Wij willen graag alle zwambassadeurs bedanken voor hun steun. Het delen van flyers en van de stroom aan berichten op social media. Last but not least danken wij de oude en nieuwe  investeerders in het vertrouwen in het team van rotterzwam en ons business model. 
Jullie helpen ons om onze coffee revolution mogelijk te maken. 
Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo afbeelding en tekstblok

De kwekerij

De kwekerij zal worden opgebouwd uit 8 kweekunits. De kweekunits zijn opgebouwd uit gebruikte REEFER-containers. Daarnaast zal er een koelcel aanwezig zijn voor de opslag van broed en zwammen. Verder zal de kwekerij bestaan uit een substraat bereidingsruimte en een gebouw voor workshops en kantoor activiteiten.

 

Odoo afbeelding en tekstblok

Aanpassing in de opstelling

Om tot een effectieve opstelling te komen die ook nog op de beschikbare ruimte past hebben we een nieuw ontwerp gemaakt. Vanuit een techniek container zal de elektriciteit en water toegankelijk worden voor de kweekunits. Op deze manier komt er een groot dak oppervlakte beschikbaar voor de zonnepanelen. In de port-a-cabins wordt zowel een substraatmeng opstelling gemaakt als een ruimte voor kantoorwerkzaamheden. Natuurlijk is er een ruimte voort koel- en diepvriesopslag.

rotterzwam verhuist naar de Kroon

 Als gevolg van de brand in de kelders van BlueCity is de ruimte van rotterzwam dusdanig beschadigd dat BlueCity heeft besloten de ruimtes volledig te slopen. Daarnaast waren wij al opzoek naar een locatie voor de opschaling van onze productie. Dat betekent dat de productie van oesterzwammen niet zal gaan plaatsvinden in BlueCity. Wij hebben op dit moment een principe akkoord om op het oude terrein van de Croon elektrotechniek te gaan staan. 

Gaat RotterZwam weg uit BlueCity? Het antwoord op deze vraag is NEE. Wij blijven in BlueCity, voor een deel van onze werkzaamheden: business development, training en research en development. De kwekerij zal dus wel gaan verhuizen. Op termijn zullen wij ook in BlueCity weer een kleinere kweek opstelling gaan bouwen in BlueCity. 


Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo afbeelding en tekstblok

Een nieuw team

Door de brand is de collectie van koffiedik en de productie van de zwammen stil komen te liggen, hierdoor is ook een deel van onze omzet stil gevallen. Samen met het team hebben wij uiteindelijk moeten besluiten om tot ontslag over te gaan van enkele medewerkers.

Nu we weer zicht hebben op de nieuwe kwekerij wordt ook weer tijd om een nieuw team te gaan vormen. De komende weken gaan we de functieprofielen samenstellen en zullen we de sollicitatie procedures gaan opstarten.

Zoals het er nu naar uitziet gaan we straks een bedrijfsleider en 2 productie medewerkers nog hebben.

Werken bij rotterzwam

 

Mobile Mushroom Unit

De kweekunits zijn opgebouwd uit REEFER containers, Zo'n REEFER heeft als voordeel dat deze eenvoudig schoon te maken is, goed tegen hoge luchtvochtigheid kan en overal op de wereld beschikbaar is voor een interessante prijs. Daarnaast is zo'n unit eenvoudig te verplaatsen, geïsoleerd en universeel. De REEFER heeft ook wat nadelen: De vloer is niet ideaal en de deuren zijn erg groot en zwaar en het monteren van apparatuur aan wanden of plafonds is niet altijd even handig of af te raden.

De kweek units worden voorzien van een zelfontwikkelde klimaatinstallatie die speciaal is afgestemd op de kweek van paddestoelen.

Onze eerste 20ft test unit. Foto: Hanna de Bruijn


Odoo tekst en afbeelding blok

Lees hier meer over de gevolgen van de brand van 23 mei 2017