Vegan fond

op basis van oesterzwammen

Odoo • Image and Text

Veganistische fond


Hoe laat je de heerlijke umami smaak van de oesterzwam het beste tot zijn recht komen? Door er een fond van te maken. Samen met onze buren, Foodclub Rotterdam, ontwikkelden wij een uniek product. De eerste veganistische fond op basis van oesterzwammen.

Op zoek naar de achtergrond van bouillon, fond en glacé, kwamen wij op de website druppels.nl en lazen wij deze tekst.

"Fond maken kost veel tijd en producenten doen er daarom alles aan om het process te versnellen. Resultaat? De fond uit de supermarkt bestaat uit: Zout (teveel), water, smaakversterker (E621) en wat vlees/groente extracten. Meestal zit er zelfs meer smaakversterker dan vleesextracten in. Dit komt doordat fond veel umami smaak bevat. Deze smaak kan je op 2 manieren maken: natuurlijk, door botten en vlees lekker langzaam te laten trekken, of kunstmatig, door de afscheiding van speciale gistcellen op te vangen. En nu jou de vraag waar je meer vertrouwen in hebt: Een koe of een chemicus?" bron.

Dus wat gaan wij doen? Wij hebben de tijd genomen en de oesterzwam ingekookt tot er 210 ml geconcentreerde umami smaak over was. De eerste batch bestaat uit 29 potjes. Je kan één of meerdere potjes bestellen via de webshop en vervolgens [samen met een portie verse oesterzwammen] elke vrijdag tussen 14:30 en 16:00 afhalen bij onze kwekerij.

Een potje vegan fond kost €14,95

Is de eerste batch op? Dan kan je een potje reserveren in de voorverkoop van de volgende batch. Door één of meerdere potjes te reserveren, geef je aan interesse te hebben in deze fond en dat stimuleert ons de productie van deze veganistische fond op te schalen.