RotterZwam goes Caribbean

Een bezoek aan Curacao

Odoo afbeelding en tekstblok
Samen met BlueCitizen Tim van Koolwijk van Spireaux hebben Mark en Siemen afgelopen week een bezoek aan Curacao gebracht. Zij waren daar op uitnodiging van de stichting Blue Economy Curacao om de Blauwe Economie toe te lichten en te stimuleren.

Op donderdag 9 en vrijdag 10 maart was er een twee daagse conferentie op de universiteit van Curacao. Er werden diverse presentaties gegeven met de Blauwe Economie als uitgangspunt. Naast Mark & Siemen, Tim, Clifton Walle en Guy Cozijns was Carlos Bernal spreker.

Carlos Bernal, directeur ZERI in Latijns-Amerika, deelde ervaringen over ZERI in actie. Las Gaviotas is een van de 'vlaggenschip' van de Blauwe Economie projecten in die regio. Aan de hand van een fabel van Gunter, vertelde Carlos het verhaal van de restauratie van dat ecogebied.

 

De lokale overheid was ondanks de verkiezingen ook goed vertegenwoordigd. Mrs. Susanne Camelia-Romer en Mr. Eugene Rhuggenaath vertelden waarom de regering van Curacao waarde hecht aan de Blauwe Economie. De rector margnificus, Dr. Francis Delanoy, ging in op de koppeling tussen de Blauwe Economie en onderwijs. De directeur van Domeinbeheer ging in op de mogelijkheden om grond en of gebouwen ter beschikking te stellen aan Blauwe Economie projecten.


Naast de twee presentaties hebben Mark en Siemen ook gesproken met Cedric Sprock van Cafe Barista. Met Cedric spraken zij over de mogelijkheden van koffiedik gebruiken voor paddenstoelen teelt. Cedric heeft in zijn koffie cafe's voldoende afval om een kleine kwekerij te kunnen voorzien van grondstof.

Het kantoor bevond zich op het terras van het appartement waar zij verbleven. Geen verkeerde plek voor een werkoverleg.

Er zijn geen concrete afspraken gemaakt, maar de term Caribbean Mushrooms en Mushrooms of the Caribbean zijn een aantal keer gevallen. Ons spreekt de gedachte van een dependance op Curacao wel aan.

Kom jij dan langs voor een workshop eetbare paddenstoelen kweken?

Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo afbeelding en tekstblok

Maar de CO2 uitstoot van die vlucht dan?

Wij zijn ons bewust van de impact die wij hebben op de aarde. Met RotterZwam werken wij hard aan een duurzamere samenleving. Vliegen is soms noodzakelijk om onze boodschap te verspreiden en elders ondernemers te stimuleren om met de Blauwe Economie aan de slag te gaan.

Wij vinden het echter wel belangrijk om de CO2 uitstoot van onze vliegreis te compenseren. Dat kan op verschillende manieren en je kan uiteraard discussieren over het effect van die compensatie. Niet vliegen heeft uiteraard de minste impact.

Wij hebben gekozen om onze vlucht dubbel te compenseren. Dus alsof wij met 4 personen zijn gegaan.

Deze keer hebben wij gekozen voor compensatie via Greenseat.

Mushrooms of the Caribbean

Odoo CMS - een grote afbeelding