reststromen Growkit

worden nuttig ingezet

Odoo afbeelding en tekstblok

Zoals je wellicht weet zijn onze Growkits gemaakt van gerecycled plastic. Maar bij de productie ervan, ontstaat afval of eigenlijk een reststroom van materiaal. 

Wij ponsen namelijk gaten in de deksel en de emmer zodat het mycelium lucht krijgt om te groeien en de paddenstoel een uitgang om zich te vormen. Maar al die gaatjes maken, levert een hoop ronde stukjes emmer op. Naast die rondjes halen wij ook nog de lipjes van de emmer af. Die zitten erop zodat de gebruiker weet dat de emmer nog nooit is opengemaakt. Handig als je er voedsel in verpakt. Niet nodig voor de Growkit.

Het afgelopen jaar hebben wij in Nederland ruim 10.000 #aanrecht-agrariërs aan de slag geholpen. Dat geeft dus 10.000 lipjes en 40.000 rondjes. Wat gebeurd er met al die stukjes plastic? Daar kan je toch niets mee?

En daar komt een interessante samenwerking met Frans Taminiau van Community Plastics om de hoek kijken.

Community Plastics wil voorkomen dat kostbare grondstoffen worden weggegooid. Daarom hebben ze verschillende projecten lopen om in woonwijken, samen met de bewoners van die wijken, plastic in te zamelen.

Met dat plastic maken ze verschillende interessante voorwerpen. Zoals knikker tegels of een VATT-lamp van bierfusten maar ook deze kekke tafel. 

En aangezien Community Plastics net als rotterzwam in BlueCity zit, was een koppeling snel gelegd. Want in BlueCity koppelen de ondernemers daar waar mogelijk reststromen aan elkaar.

Dus nu gaat Frans met zijn team aan de slag om van de reststroom die vrij komt bij de productie van onze Growkits, een mooie tafel te maken.

Interesse om zo'n tafel aan te schaffen? Als volger van rotterzwam krijg je €20 korting. Je betaald geen €225 maar €205,- voor een tafel. Daarvoor moet je hem wel even een mailtje sturen, want je kan kiezen uit verschillende steunkleuren. 

frans [at] mastersthatmatter [punt] com 


 

Odoo tekst en afbeelding blok