Makkelijk waterverbruik verminderen

Waterverbruik voor vleesproductie is enorm

Odoo afbeelding en tekstblok

Wij gebruiken allemaal best veel water.

Drinkwater is ook nog eens een schaars goed en wordt de komende tijd schaarser met het leegpompen van grote aquifers over de hele aardbol. Dus waterbesparing en waterverbruik verminderen is best een belangrijk onderwerp voor onze maatschappij.

Wat wij bijzonder vinden is dat al je Googled op “waterverbruik verminderen” de eerste pagina vol staat met websites die je uitleggen hoe je: minder lang moet douchen, slimmer moet doortrekken en minder je tuin besproeien. Maar hier is de minste winst te behalen.

 Het bijzondere is, dat er veel meer winst te halen is, op een ander vlak. En dat wordt bijna nergens gecommuniceerd. Namelijk in de vee industrie. Wij hebben er al eens een mooi plaatje van gemaakt en die delen wij met je in deze post. Want het waterverbruik in de vee industrie is gigantisch.

Wij werden afgelopen week verrast door een artikel op Nu.nl waarin dit bevestigd wordt. Jammer dat in het artikel de impact van minder vlees eten niet toegelicht wordt. Daarom doen wij dat even voor Nu.nl.

Voor de productie van 1 kilo rundvlees is 15.500 liter water nodig.

Voor 1 kilo varkensvlees 6.000 liter

Voor 1 kilo kip 4.300 liter

Wil je water besparen? Eet dan iets minder vlees.

1 RotterZwam bitterbal bespaart 50 – 90 liter water tov rundvlees bitterbal

1 hamburger per jaar minder eten, staat gelijk aan een half jaar niet douchen

Wist jij dit? Wat doe jij om water te besparen?