Impact rapportage

Wat is de impact van koffiedikcollectie voor onze relaties?

Odoo afbeelding en tekstblok

Wij zijn vorig jaar begonnen met het ophalen van het koffiedik van de Gemeente Schiedam. Een mooie samenwerking tussen Douwe Egberts, Gemeente Schiedam en RotterZwam. Zie dit interview dat Siemen deed met wethouder Patricia van Aaken.

Inmiddels zijn wij vier maanden op weg. Dat was een mooi moment om de impact rapportage te gaan overhandigen. 

De impact rapportage is een initiatief van RotterZwam om onze leveranciers te helpen hun duurzaamheidsambities tastbaar te maken EN te communiceren. Met behulp van het BlueCity lab en een mooi stukje hout hebben wij de resultaten van drie maanden koffiedik ophalen bij de Gemeente Schiedam in beeld gebracht.

In het eerste kwartaal van 2017 hebben bij de Gemeente Schiedam 923,7 kilo koffiedik opgehaald en gered van de vuilverbranding. Daarmee is ongeveer 127 kilo absolute CO2 uitstoot voorkomen.

Die 923 kilo is genoeg koffie voor ongeveer 66.045 bakkies.

Wij hebben daar 185 kilo oesterzwammen op gekweekt.

Het is erg mooi om te zien wat de impact is als een Gemeente als Schiedam besluit op een andere manier met haar reststromen om wil gaan.

Steef Jan van Adrichem nam de impact rapportage namens de Gemeente in ontvangst. Hij zal ongetwijfeld een mooi plekje krijgen in het Gemeentehuis.Bij jouw organisatie ook koffiedrinken met impact?

Lees meer over onze verschillende pakketten.