Duurzaam kerstpakket

Kerstpakket met impact calculatie

Duurzaam kerstpakket

Odoo • Image and Text

Als gevolg van de opening van onze nieuwe kwekerij heeft het wat langer geduurd dan verwacht, maar een lang gekoesterde wens gaat in vervulling. Het is ons namelijk gelukt om op de valreep voor de feestdagen een duurzaam kerstpakket aan te kunnen bieden.

Omdat duurzaamheid een containerbegrip is, hebben wij ervoor gekozen om a) de afstand van het belangrijkste ingrediënt en b) de afstand van de productielocatie tot BlueCity te berekenen. Dat is niet overal even makkelijk, maar het is volgens ons een goede eerste poging om de impact van dit pakket te bepalen.

Bij de samenstelling hebben wij zoveel mogelijk gewerkt met lokale ingrediënten, lokale producten en lokale producenten. Het pakket kost €45,95. Vanaf 100 exemplaren is een staffelkorting mogelijk. De verzendkosten zijn afhankelijk van het aantal pakketten en het gewenste afleveradres.

De folder met de inhoud van het pakket kan je hier vinden:

bekijk de folder 

Het pakket kan je bestellen door te mailen naar siemen@rotterzwam.nl
of te bellen op 010 - 751 14 60


 

Dit is onze beste poging om de impact van dit kerstpakket inzichtelijk te maken. Volgend jaar zullen wij de impact verder doorrekenen en ook de totale CO2-emissie van het pakket zo goed mogelijk berekenen. Want een duurzame economie betekent dat wij op alle vlakken ons best moeten doen om te komen tot geschenken met een minimale CO2 impact. Dat doen wij door zoveel mogelijk met lokale producten, lokale ingrediënten en lokale producenten te werken.


Odoo - Sample 3 for three columns

Duurzame vulling

Gerecyclede kartonsnippers uit BlueCity zorgen dat de inhoud beschermd is tegen schokken en schudden.

Odoo - Sample 3 for three columns

Focus op lokaal

Per product deden wij ons best om de oorsprong van het belangrijkste ingredient en de productielocatie te achterhalen. Op die manier maken wij de impact inzichtelijk.

Odoo - Sample 3 for three columns

wat van ver komt

Sommige zaken komen van ver voor een reden. Zo groeit koffie nou eenmaal niet in Europa en is Hesselink de eerste koffiebrander in Nederland die Coffee as a Service aanbied.